设为首页   联系祝宝宣老师
 

学术报告--张存铨教授0730

发布时间: 2016-07-14  浏览次数:

报告题目:Survey on cycle double cover conjecture

人:张存铨教授

报告时间:730日下午15:30

报告摘要The Circuit Double Cover Conjecture is one of the most famous open problems in graph theory: every 2-connected graph has a family of circuits that covers every edge precisely twice. This introduction talk will survey the history of the conjecture and some results related to following promising approaches to this conjecture.

张存铨教授简介:美国西弗吉尼亚大学数学系教授、博士生导师、eberly杰出教授,主要研究领域为图论和组合数学、离散优化和生物信息学,是享誉盛名的国际图论专家。张存铨教授1986年从加拿大著名的西蒙菲莎大学获得博士学位,1989年以优异的科研成果被破格提前提升为终身副教授。1996年提升为正教授。他曾独立获得八个美国科技基金会等科研基金,是联邦定期资助的唯一主要研究者,屡次获得校方的最佳科研奖。在《Journal of Combinatorial Theory B》、 《Journal of Graph Theory》等国际著名期刊上发表论文一百余篇。他的专著 《Integer Flows and Cycle Covers of Graphs》 和 《Circuit Double Covers of Graphs》在同行中享有极高的评价。


copyright 江苏师范大学 数学与统计学院 © 2016   
  地址:江苏省徐州市铜山新区上海路101号   邮编:221116    暑期学校联系人:祝老师 bxzhu@jsnu.edu.cn  
最佳分辨率 1024*768